شرکت توسعه برق و انرژی سپهر(سهامی عام)

قيمت خريد برق نيروگاه‌ها مناقصه‌اي خواهد شد/ فعاليت 875 شركت سازنده برقي در كشور

تاریخ درج خبر: 20 بهمن ماه سال 1398

سخنگوي صنعت برق با اشاره به اينكه خريد تضميني برق نيروگاه‌ها در گذشته زمينه استفاده از ظرفيت سازندگان داخلي براي حضور در اين عرصه شده بود، گفت: براي برنامه پيش رو درصدديم تا قيمت خريد برق به‌صورت مناقصه‌اي شود تا شاهد رقابت بيشتر براي ساخت داخل نيروگاه‌هاي توليد برق باشيم.

به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، "مصطفي رجبي‌مشهدي" در گفت‌وگو با شبكه خبر با بيان اين مطلب افزود: در ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي حدود 65 شركت سازنده برق در كشور مشغول به فعاليت بود كه در حال حاضر تعداد شركت‌هاي فعال در اين بخش از مرز 875 شركت سازنده عبور كرده است.

وي با تاكيد بر اينكه بيش از 95 درصد تجهيزات صنعت برق ساخت داخل بوده و توسط بخش خصوصي توليد مي‌شود، گفت: در زمينه نيروگاه‌هاي سيكل تركيبي علاوه بر اينكه اين واحدها در داخل كشور توليد مي‌شود، امكان صادرات تجهيزات نيروگاه و همچنين ساخت نيروگاه ايراني آن به ساير كشورها نيز فراهم شده است.

سخنگوي صنعت برق افزود: در حوزه صادرات خدمات فني و مهندسي نيز صنعت برق توانسته است در چند سال اخير رتبه نخست اين بخش كسب را كند.

رجبي‌مشهدي ادامه داد: صنعت برق با وجود تمامي تحريم‌ها و مشكلات رخ داده در اين عرصه موفق شده است با همكاري بخش خصوصي فعال در كشور برق مورد نياز تمامي روستاهاي بالاي 10 خانوار و 100 درصد نياز بخش شهري را تامين كرده و همچنين بر اساس برنامه‌‌ريزي صورت گرفته اختصاص نيروگاه‌هاي سيار براي تامين برق عشاير كوچ رو در دستور كار قرار گرفته است.

وي با تاكيد بر اينكه بيش از 60 درصد توليد برق كشور توسط بخش خصوصي صورت مي‌گيرد، عنوان كرد: طبق برنامه پيش‌بيني شده در اين بخش بايستي دولت تنها 20 درصد ظرفيت نيروگاهي را در اختيار داشته باشد و سهم خود را در اين حوزه كاهش دهد. بر همين اساس توسعه بخش خصوصي يكي از برنامه‌هاي اصلي وزارت نيرو در اين زمينه است.

سخنگوي صنعت برق با تاكيد بر اينكه صنعت برق حدود 40 هزار ميليارد تومان به توليدكنندگان، سازندگان تجهيزات و پيمانكاران برق بدهكار است، ادامه داد: در سال گذشته موفق شديم با استفاده از ظرفيت‌هاي پيش‌بيني شده در قانون بودجه بيش از 10 هزار ميليارد تومان از مطالبات و تعهدات اين بخش را تسويه كنيم.

رجبي‌مشهدي تاكيد كرد: امسال نيز بنا داريم در صورت وجود تعهدات مالياتي و بانكي نسبت به تسويه آن بر اساس مقررات و ضوابط اقدام كنيم. سخنگوي صنعت برق با اشاره به نوسانات رخ داده در بازار ارزي كشور، گفت: خوشبختانه صنعت برق در آن مقطع زماني توانست با تعديل‌هاي پيش‌بيني شده بر اساس مقررات و ضوابط تعيين شده از سوي سازمان برنامه و بودجه بخش عمده‌اي از مطالبات و مشكلات قراردادي پيمانكاران خود را رفع كند.

رجبي مشهدي تاكيد كرد: بر همين اساس هم اكنون در حوزه انتقال كمتر از 40 پيمانكار قراردادهاي دچار مشكل دارند و مابقي 400 قرارداد موجود در اين بخش تعيين تكليف و مشكلات آنها رفع شده است.

وي خاطرنشان كرد: صنعت برق در تلاش است فضاي كسب و كار را هم براي پيمانكاران كوچك و هم براي توليدكنندگان و پيمانكاران بزرگ به گونه‌اي فراهم كند كه هم حوزه رقابتي را شكل داده و هم بتواند نيازهاي خود را رفع كند.

رجبي‌مشهدي با اشاره به اشتغال مستقيم 50 هزار نفر در شركت‌هاي دولتي زيرمجموعه صنعت برق، گفت: بيش از پنج برابر اين رقم نيز در بخش خصوصي و حوزه‌هاي ساخت داخل تجهيزات صنعت برق مشغول به كار هستند.

بالا